Test av sykkelvesker

Denne artikkelen må sees i sammenheng med de andre artiklene, som tar for seg langtur på sykkel. Jeg velger å kun sette fokus på sykkelvesker i denne omgang, så kommer turen til sykkeltilhengere senere. Jeg tenker at gode sykkelvesker, er viktig også på kortere turer. Om du er en ivrig jobbsyklist, så er det praktisk å ha sykkelvesker – kanskje du legger turen innom butikken på vei hjem. Men kravet til kvalitet er ikke så avgjørende på denne type sykling, selv om jeg personlig synes kvalitet alltid spiller en rolle. Det som er mest viktig å tenke på når det gjelder denne type vesker, er at de faktisk er vanntette. Om man velger produkter med god kvalitet, slipper man vått innhold og pakking i plastposer – selv om noen pakker i plast selv om veskene er vanntette.

Velg kvalitet

Jeg vil ikke drive med markedsføring av spesifikke merker, men når det kommer til anbefalinger er det ikke lett å komme utenom det. Jeg vil påstå at det kun er ett merke/produsent, som leverer sykkelvesker med 100% kvalitet. Ortlieb er navnet på veskene jeg sikter til, og jeg har selv brukt Ortlieb på en rekke langturer – men så klart også på vanlige dagsturer og butikkturer.

Mye å velge mellom

Men det finnes så klart mye som er bra på markedet, så det er ikke slik at man må velge Ortlieb. Men med tanke på tester og ikke minst egen erfaring, så ligger Ortlieb i en egen divisjon. Men om man ikke ønsker å betale for de relativt kostbare Ortlieb-veskene, så kan man fortsatt finne fullt brukbare sykkelvesker fra andre produsenter.

Mye å velge mellom

Biltema-vesker

Om man vil spare litt på budsjettet, så kan det være verdt å avlegge Biltema et besøk. De selger flere type sykkelvesker, og de har faktisk modeller som er vanntette. Men sammenliknet med Ortlieb har de dårligere festeanordninger, men de er absolutt helt brukbare. Men styr unna de billigste modellene du finner hos Biltema, de er hverken vanntette eller av høy kvalitet ellers.

Brukt på nettet

Det finnes de som gjennomfører én langtur, og i etterkant selger både sykkel og utstyr. Så det å søke på nettet, kan være lønnsomt. Mye av det som ligger ute for salg på finn.no, er så godt som nytt. Selv kjøpte jeg min B.O.B. sykkeltilhenger på nettet, den var brukt kun en gang og jeg fikk den i originalinnpakning. Så her er det penger å spare.

For de som skal ha med seg mye

Jeg har tidligere sagt at man må velge mellom sykkelvesker, eller sykkeltilhenger – eller for å være mer korrekt «Cargohenger» Om du ikke skal sykle lange dagsetapper og terrenget er ganske flatt, kan en løsning være å bruke begge deler. Men det vil kreve mye av deg som syklist, da totalvekten naturlig nok blir ganske så høy.Husk det jeg har nevnt tidligere, med viktigheten av å ha en nøye planlagt utstyrsliste. Dette for å redusere vekt og volum, men også for å sikre at du har med deg det du virkelig trenger. Skal ta mer om dette senere, i tillegg til det jeg allerede har skrevet om dette tema.

Test av sykkelvesker

5 kommentarer til “Test av sykkelvesker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen

© 2021 STB Racing