Sykkeltilhenger eller sykkelvesker

Vi skal nå se litt på dette med å planlegge en langtur på sykkel, og fordeler og ulemper ved de forskjellige løsningene som finnes. Tidligere har jeg skrevet om langtursykler, og litt hva man bør ha med på turen. Vi har også vært innom det å frakte sykkel med fly, og ikke minst hva man bør tenke spesielt på om turen legges til utlandet. Men uansett om det er her hjemme eller det store utland, så må man ha med seg en del utstyr både til seg selv – og til sykkelen. Riktige klær, mat og reservedeler til sykkelen – ar avgjørende for at turen skal bli vellykket. Det å laste opp sykkelen slik at den blir for tung, er ikke noe man er tjent med på en langtur. Men noe ekstra vekt er ikke til å unngå, så hvordan lønner deg seg å pakke – og ikke minst hvordan fordeler man vekten.

Tren med fullrigget sykkel

Jeg har ved en annen anledning, skrevet om mine egne erfaringer med langtur på sykkel. Det vi nå skal se på, gjelder altså hvordan man skal få med seg utstyret som en nødvendig på turen. Det er viktig at man tidlig begynner å trene på å sykle med bagasje, en sykkel med og uten bagasje er to vidt forskjellige opplevelser. Husk også at du skal sykle langt, så volum og vekt må holde på et absolutt minimum. Langturtreningen bør i hovedsak foregå med fullrigget sykkel, da blir du vant med den økte vekten – og unngår å gå på en smell den dagen turen starter.

Juster underveis

Juster underveis

Hvis man tidlig i forberedelsene oppdager at sykkelen er for tung, må man velge vekk noe av det man har pakket med seg. Alternativt kan man anskaffe seg en lettere sykkel, men dette er ofte veldig kostbart. Om en søndagstur på noen mil oppleves slitsom fordi sykkelen er for tung, ja da har du tatt med deg for mye. Dette med å prioritere riktig og viktig utstyr, skal jeg komme tilbake til senere.

Sykkelvesker eller sykkeltilhenger

Jeg har selv prøvd begge deler, og jeg sverger nok til at sykkelvesker er beste løsningen. Unntaket kan være om man skal sykle i flatt terreng store deler av turen, da kan sykkeltilhenger være det beste. Bakgrunnen for denne påstanden, er at en sykkeltilhenger i motbakker vil trekke i feil retning.Både høyere vekt og større volum, er ofte årsaken til at noen velger sykkeltilhenger. Disse finnes i flere modeller, fra ganske billige til relativt dyre. Det samme er tilfellet med sykkelvesker, men jeg råder ikke noen til å velge de billigste – hverken når det gjelder tilhenger eller vesker. Hvis man har fire sykkelvesker, så er det utrolig hvor mye man får med seg. Man kan også ha en liten styreveske, som det er kjekt å ha mobiltelefon, nøkler, lommebok også videre i. I neste artikkel skal vi se på noen gode modeller, både når det gjelder sykkeltilhenger og sykkelvesker. På dette området lønner deg seg ikke å spare på pengene, det er en viktig del av utstyret på turen.

Sykkeltilhenger eller sykkelvesker

9 kommentarer til “Sykkeltilhenger eller sykkelvesker

  1. 777азино является неплохим проводником гостей проводником юзеров по азартных играх. К числу положительных качеств online казино три топора можно отнести большой ассортимент игр, круглосуточную поддержку, присутствие приятных призов, удобную процедуру регистрации на сайте.

  2. Can I just say what a reduction to seek out somebody who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You positively know the way to carry a difficulty to gentle and make it important. Extra people need to read this and understand this

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen

© 2021 STB Racing