Sykkeleventyr rundt i verden – veistandard og språk

Jeg har selv erfart hvor viktig god planlegging er når man skal legge ut på tur, og dette var jeg også litt innom i min forrige artikkel. Det er ikke noen tvil om, at de fleste av oss synes dette er en spennende og artig del av prosjektet man skal legge ut på. Uansett om man skal sykle i Norge eller utlandet, så kan ikke en tur planlegges for godt. Men dårlig planlegging og kunnskap, for ofte større konsekvenser når man befinner seg langt vekk. Dette synes jeg både er spennende, men samtidig litt krevende. Det kan være de mest enkle ting som er uteglemt eller utelatt, som faktisk kan koste deg dyrt på mange måter. Vi skal nå fortsette å se på, noen tips & råd rundt mange sider av en langtur i det store utland.

Mye bra veier i Thailand

Thailand er jo populært for oss nordmenn, og svært mange andre også. Mange av veiene har bred skulder, som er flott for syklister og mopeder som det finnes svært mange av. Men Thailand er et land hvor trafikkultur nesten er et fremmedord, så det gjelder å være våken og ikke minst ha speil på sykkelen så man har kontroll bakover også. Det er forresten et viktig tips uansett, når man sykler i områder med biltrafikk.Naturlig nok er det mer tungtrafikk på de store hovedveiene, men dette gjelder jo ikke spesielt for Thailand og Asia – men nær sagt over hele verden. Sideveier er ofte mer rolige, men det er ofte dårligere veier også. Type sykkel avgjør som sagt, men skal man ha en god allroundsykkel, kan Cyclocross med bredere og grovere dekk være en løsning.Det kan finnes mange gode tips som sagt, og om man tar kontakt med tilbydere av sykkelturer – er de ofte behjelpelige med tips og råd hvis de kjenner landet og området.

Språk

Språk

Her er det noen som kanskje bommer litt, det er viktig å kunne kommunisere og det krever litt forarbeid. Man kommer langt med engelsk i de fleste land, også i Asia. Men det er store lokale forskjeller, og spesielt på bygda kan det være problemer med engelsk også.Det finnes gode guidebøker, som tar for seg skrifttegn i land som for eksempel Thailand og Kina. Man lærer seg ikke språket ved hjelp av boken, men det kan være nok til at man kan kommunisere det mest viktige når problemer dukker opp. Laos er et land i samme region, og her er det nærmest en selvfølge at man blir forstått enten på engelsk eller fransk. I de store byene i Asia er det sjeldent problemer, og på hoteller og turistkontorer er det alltid folk som snakker minst engelsk.

­­­­

Vaksiner og reiseapotek

Vi holder oss fortsatt til Asia, og skal se litt på hva du bør tenke på når det kommer til forebygging av sykdommer på turen. Det er nok mest malaria og dengue feber som er størst risiko for å få, og her må man sjekke med helsemyndighetene før avreise. Hva trenger du, og hvor lenge i forveien må vaksinen tas.Det er myggen man skal passe seg for, så gode og kraftige myggmidler er absolutt nødvendig. Det er stor forskjell fra regntiden og den tørre delen av året – for malariamygg finnes knapt når det ikke er regntid.

Sykkeleventyr rundt i verden – veistandard og språk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen

© 2021 STB Racing