Sykkeleventyr rundt i verden – valg av sykkel

Dette er den tredje og foreløpig siste artikkelen, som tar for seg enkle og grunnleggende tips før man legger ut på den store sykkelturen. Det er mange ting man må tenke på, og i den mest hektiske fasen av planleggingen – kommer selve turen nesten litt i bakevja. Viktige ting som forsikringer, transport med fly og visum & passregler – er noe som vi mest trolig vil ta for oss senere. I denne artikkelen blir det fokus på selve sykkelen, og ikke minst hva de bør ha med deg av reserveutstyr på reisen. Men husk at slikt utstyr veier en del, så her må man være nøktern hva man velger å ta med seg. Det kan også være greit å sjekke, hva man eventuelt kan kjøpe i det landet man skal besøke. Det er Asia som gjelder, også i denne artikkelen. De fleste land i Asia har godt utvalg av både sykler og sykkeldeler, så det kan også være verdt å sjekke på forhånd. Prisene er naturlig nok noe helt annet enn de vi er vant til, og utvalget er ofte minst like bra.

Valg av type sykkel og priser

Jeg viser til hva jeg har skrevet litt om tidligere, når det kommer til riktig valg av sykkel. Det er ikke lett å velge en sykkel som er optimal for hele turen, fordi en langtur ofte har varierende veistandard og terreng. Så det gjelder å finne den mest optimale sykkelen, om man ser turen under ett.Det er ikke noe smart å handle ny sykkel, rett før man legger ut på tur. Det gjelder å sykle seg inn på den sykkelen man skal bruke, og det er ikke sjeldent man trenger å gjøre justeringer og tilpassinger. Om man velger å handle sykkelen i ankomstlandet, bør det være en type sykkel du kjenner fra før.

Velg dyrt og allsidig

Velg dyrt og allsidig

Hva som er budsjett styrer jo hva man kan kjøpe, men mitt råd er å legge en del penger i sykkelen. Sykler med lette titanrammer er dyre, men du verden for en flott sykkelopplevelse man får tilbake for pengene du legger ned.Om man bruker cirka 40.000 kroner for en tursykkel, har du en sykkel som du kan bruke til det meste. En billigere sykkel blir ofte brukt kortere tid, ikke minst på grunn av dårligere kvalitet på utstyret som er montert på sykkelen. Det betyr at en dyr sykkel, vil bli billigere for deg på sikt.

Bør vurdere sammenleggbar sykkel

Tidligere fantes det ikke sammenleggbare sykler, men i dag finnes de i alle prisklasser og modeller. Om man er en globetrotter på sykkel, så kan en slik sykkel være det du bør satse på. Begrunnelsen for dette, er at du kan klare å få den meg deg uten ekstra kostnader fra en del flyselskap. Slike modeller er noe dyrere, enn modeller med fast ramme. Men med en del flyreiser, vil du tjene inn dette over en periode.Det blir mer sykkelartikler fremover, da vil vi se mer på selve sykkelen – men også bekledning og sykkelvesker.

Sykkeleventyr rundt i verden – valg av sykkel

20 kommentarer til “Sykkeleventyr rundt i verden – valg av sykkel

 1. Excellent article. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hi there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and in my view suggest to my friends.
  I’m confident they will be benefited from this site.

  Look at my homepage :: test id playboy2

 2. I’m still learning from you, while I’m trying to achieve my goals.
  I certainly liked reading all that is posted
  on your website.Keep the information coming. I enjoyed it!

  Here is my homepage; amhley.org

 3. Terrific work! That is the kind of information that are
  supposed to be shared around the internet. Disgrace on the seek engines for now not positioning this publish upper!
  Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

  Feel free to visit my website; logobran.com

 4. Undeniably believe that that you said. Your favorite justification seemed to
  be at the web the easiest factor to keep in mind of.
  I say to you, I definitely get annoyed whilst other people think about issues that they just don’t recognize about.
  You managed to hit the nail upon the highest as neatly as outlined out the
  entire thing with no need side-effects , people can take a
  signal. Will likely be back to get more. Thanks!

  Here is my homepage 163.30.42.16

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen

© 2021 STB Racing