Hvor man kan kjøpe kvalitetssykler

Hvor man kan kjøpe kvalitetssykler

Før du skal trekke kortet på en ny og dyr sykkel bør du spørre deg selv hva du hovedsakelig skal bruke sykkelen til, hvilket underlag den må kunne rulle på, hvilke årstider skal den brukes og eventuelle andre viktige momenter som kan spille inn på type sykkel du bør velge. Det finnes flere forskjellige typer sykler: terrengsykkel har en kraftig ramme og brede dekk som er beregnet for kupert terreng og ujevnt underlag, hybridsykkel har en solid ramme og smale dekk, landeveissykkel har en spinkel ramme med smale dekk som er beregnet for å veie lite og ta seg enkelt frem på asfalt, cyclocross er en landeveissykkel som også er beregnet for noe terrengbruk. Et annet moment å tenke over er om du trenger elsykkel eller vanlig sykkel. Sist, men ikke minst, må man ha et forhold til hvilket ekstrautstyr man har behov for, som reflekser, lys, bjelle, bagasjebrett, kurv, ekstra bremser, flaskeholder, sykkelveske, ekstra behagelig sete eller en spesiell rype håndtak. Store kjeder har ofte stort utvalg av sykler i alle prisklasser, mens fagforhandlere har gjerne er mindre utvalg, men gir dog ofte bedre veiledning og hjelp i valg av sykkel.

Hybridsykkel

Hvis du ikke er en utpreget konkurransesyklist, men heller skal ha en sykkel som kan gå i diverse terreng og landevei, og målet er ikke å sykle fortest mulig, er en hybridsykkel et sikkert valg. Disse syklene er svært allsidige og passer bra til enkle treningsturer og pendling til jobb.

Terrengsykkel

Hvis du liker å utforske naturen og fjellområdene fra sykkelsetet, er en terrengsykkel midt i blinken. Den er utformet for å kunne rulle på krevende stier og utforkjøringer; med fulldempende sykler kan du tråkke rundt på stier og off-road uten problem.

Landeveisykkel

For de som ønsker å sykle som de proffe med lange etapper på asfalt, er landeveisyklene ypperlige med sin lave vekt, stiv spinkle ramme og ekstreme presisjonsstyring. Her er det aerodynamikk som står i senter, og syklene er utviklet for komfort under lange ritt og høy hastighet.

Landeveisykkel

Elsykler

For de som ønsker litt hjelp på veien, eller bare trenger et enkelt fremkomstmiddel er nykommeren elsykkel helt fantastisk. Sykkelen er utstyrt med elmotor som gir ekstra kraft opp bakker, og gjør at du trenger mindre kraft for å trå deg fremover. Du må fortsatt tråkke hjulene fremover, men du får en del hjelp på veien, og du kan selv styre hvor mye hjelp motoren skal gi.

Sykkelforhandlere

I alle byer i Norge vil du sannsynligvis finne lokaleide fagforhandlere av sykkel, og de store kjedene som Sport1, Intersport, XXL, Coop Obs og Biltema; her vil du kunne gjøre noen gode dealer, men du bør belage deg på å gjøre en del research selv, og sannsynligvis koster det ekstra å få sykkelen montert av butikken. Noen av fagforhandlerne er Sykkelpikene som har lokasjoner rundt omkring i landet i tillegg til nettbutikk, Oslo sykkelverksted som holder til i Oslo og har egen nettbutikk, Sykkelguttane i Kristiansand tilbyr de beste merkene til svært gode priser og lover ekstraordinær kundeservice, og Sykkel og Fritid på Hamar som tilbyr kvalitetssykler til konkurransedyktige priser.

Hvor man kan kjøpe kvalitetssykler
Rull til toppen

© 2021 STB Racing